Assisi - Læserrejse "Broder Theodor - Vejen til et liv som munk i Assisi" - April 2024

Bogforum 2021 - På scenen broder Theodor, Maria From & Bo Pedersen 

En samtalesalon med broder Theodor

Forfatterparret Maria From & Bo Pedersen.

Mai-Britt Larsson - En passioneret rejsefører og koordinator for broder Theodors foredrag

San Francesco Basilica og Sacro Convento

Assisi udsigt ud over byen og dalen


Assisi

Der er lukket for tilmelding- 20.- 25.april 2024

Oplev foråret i Assisi

.

Mød både franciskanermunken broder Theodor og forfatterne bag bogen

”Broder Theodor - Vejen til et liv som munk i Assisi”, på en eksklusiv læserrejse.


Assisi - Broder Theodor - La Verna - Klosterophold - Samtalesalon -

En rejse i selskab med rejseførerne Maria From, Bo Pedersen og Mai-Britt Larsson


Hvorfor vælger et moderne menneske at forlade sit bekvemme liv med arbejde, privatøkonomi, hus, have og eventuelt familie for at gå i kloster? Ikke mindst hvis man slet ikke er katolik og lever et aktivt og engageret arbejdsliv med masser af venner og kærester. Hvad er baggrunden for i stedet at aflægge løfter om at leve i fattigdom,cølibat og lydighed, og hvorfor lige vælge franciskanerordenen? Hvad fører til valget og hvad får man i stedet? Og hvordan er dagliglivet i Assisi som franciskanerbroder?


Det var blandt andet disse spørgsmål, Maria From og Bo Pedersen søgte svar på, da de skrev bogen om broder Theodor, der efter et farverigt liv som blandt andet bager, kok, bartender, danser og højskolelærer midt i livet valgte at blive franciskanerbroder.


Nu har du mulighed for at tage med på en eksklusiv rejse med ophold på franciskanerkloster til den smukke middelalderby Assisi, hvor du møder broder Theodor sammen med forfatterne og Mai-Britt Larsson. Under opholdet kan du blandt andet deltage i en samtalesalon mellem forfatterne og broder Theodor. Undervejs kan du selv stille uddybende spørgsmål til broder Theodor.


Vi tilbringer også en formiddag i selskab med broder Theodor i Basilica di San Francesco. Den imponerende Basilica og franciskanerklosteret Sacro Convento er optaget på listen over UNESCO's verdensarv, blandt andet på grund af de fantastiske fresker af Cimabue, Lorenzetti og Giotto. Rejsen omfatter også en heldagstur til klostret La Verna i Toscana, hvor vi har broder Theodor med som guide.


Og så kommer også du også til at opleve det pragtfulde Assisi både på egen hånd og med rejseførerne på ture rundt i byen. Her får du blandt andet mulighed for at opleve de steder, som har en særlig betydning for broder Theodor.


Som del af rejsegruppen på max. 20 deltagere får du selskab af ikke mindre end tre rejseførere: Forfatterne Maria From og Bo Pedersen, som har skrevet bestselleren 'Broder Theodor - Vejen til et liv som munk i Assisi'. Og Mai-Britt Larsson, som er koordinator for broder Theodors foredrag i Danmark og samtidig er en passioneret rejsefører med åre lang erfaring og viden om Assisi. Alle tre har kendt broderTheodor i en årrække og har været på adskillige rejser til Assisi.


Assisi er et samlingspunkt for pilgrimme og turister fra hele verden, og allerede ved din ankomst til den velbevarede middelalderby møder du Assisis særlige atmosfære og fornemmer skønheden og, stilheden. Byens store søn og grundlæggeren af franciskanerordenen, Frans af Assisi, blev kendt for sin særlige hilsen ”Pax et Bonum ”- Fred og Alt Godt. Og netop denne hilsen beskriver præcist hvilken stemning, du bevæger dig ind i, når du går ind gennem en af byportene.


Pilgrimsbyen er et kulturelt skatkammer, hvor alt ligger i gå-afstand, og hvor vi end går, bevæger vi os bogstavelig talt i Frans af Assisi`s og hans samtidige kvindelige pendant, Clara`s, fodspor. Clara stiftede den kontemplative Clarisserorden i 1212, kun få år efter francsiskanerordnenen blev oprettet. På de guidede ture i Assisi hører du mere om Frans og Clara, som begge opgav deres liv i rigdom, for at leve for deres tro - i kyskhed, lydighed og fattigdom.


Der er lagt op til en række indholdsrige dage med unikke oplevelser:


I Assisi by vil du blandt andet opleve:


Basilica di San Francesco - Her tilbringer vi en formiddag sammen med broder Theodor,som viser os rundt i både den øvre og nedre kirke, relikvierne, og gravkapellet, hvor Frans af Assisi ligger begravet. Broder Theodor vil på sin helt egen måde fortælle om sit personlige forhold til de unikke fresker i Basilicaen og om Frans af Assisi. Hvis du er morgen-menneske, har du også mulighed for at gå med til Laudes (morgenbøn) i underkirken sammen med franciskanerbrødrene.


Samtalesalon - En aften der indledes med en samtale mellem broder Theodor og forfatterne Maria From og Bo Pedersen. Efter samtalen fortsætter vi med en fælles dialog mellem deltagerne og broder Theodor. Her bliver der lejlighed til at stille spørgsmål og drøfte hans livsvalg, hans dagligdag, og hvad det indebærer at være franciskanerbroder.


Mini salon - Undervejs i programmet tilbydes du også et indlæg omfranciskanerordenens oprindelse og dens vej til Danmark, hvor den hurtigt fik stor udbredelse i 1200-tallet. Indlægget omfatter også fortællingen om uddrivelsen af franciskanerne fra Danmark efter reformationen i 1537.


Basilica di Santa Chiara - Her ser vi det originale San Damiano kors, relikvier og krypten, hvor Clara er stedt til hvile. Du kan også gå med til Laudes (morgenbøn) hvor du kan nyde Clarissernes smukke sang.


De guidede ture i Assisi - I løbet af dagene tager vi dig med på besøg på en række af de steder, som har betydning for broder Theodor, og som han fortæller om i bogen. Vi besøger blandt andet San Stefano kirken, San Rufino Kirken, Frans fødselsstald, Chiesa Nuova kirken, som ligger i forbindelse med Frans barndomshjem. Vi kommer også forbi den danske forfatter Johannes Jørgensens hus. Johannes Jørgensen er formentlig den mest oversatte danske forfatter efter H. C. Andersen. Han boede i Assisi i årtier og blev udnævnt til æresborger i byen. Hans verdenskendte bog om Frans af Assisi var med til at inspirere broder Theodor til hans valg.


Uden for Assisi`s bymur vil du opleve:


Klostret La Verna i Toscana - Heldagstur til Toscana med broder Theodor som guide. Her besøger vi La Verna bjerget og klosteret som er opført på stedet, hvor Frans af Assisi ifølge overleveringerne fik sine stigmata-sår. Frokost spiser vi på Restaurant Melosa, vin og vand på La Verna er inkluderet i prisen.


San Damiano klostret - Vi skal på en kort pilgrimsvandring i den smukke natur, hvor vi går fra Assisi igennem en lille olivenlund til det nærtliggende kloster San Damiano, hvor Clara boede i 41 år med sine Clarisser lidt udenfor bymuren. Det var i kirken ved San Damiano, at korset - ifølge overleveringerne talte til Frans.


Egen tid - Assisi byder altid på ”uventede” oplevelser. Derfor er der indlagt egentid, hvor du selv vælger, om du vil have en stille stund til fordybelse i en af de mange kirker eller klostre, eller om du blot vil nyde byens puls, for eksempel fra trappen mellem Minerva templets søjler på Piazza del Comune. Du kommer med garanti ikke til at kede dig i Assisi.


OBS - Du skal være selvhjulpen og godt til bens for at kunne deltage på rejsen, samt på egen hånd kunne klare dig i lufthavnene.


Praktiske oplysninger:


Vi skal bo hos de gæstfri franciskanersøstre på et kloster, som ligger midt i hjertet af Assisi. Klostret har elevator, WIFI og sin egen lille kirke, hvor du er velkommen til i løbet af dagen at søge stilhed i kirkerummet.


Hvad koster det og hvad er med i pakkerejsen:


Pris:13.345 kr. for enkeltværelse og 12.695 kr. pr. person for delt dobbeltværelse hvis I er et par, eller to venner, som gerne vil dele værelse. Alle værelser har eget toilet og bad. Prisen dækker: 3 rejseførere, dagsprogram, ophold på kloster, fyldig morgenmad, aftensmad med vand og vin, 2 x frokost, fly, kørsel i Italien, donation til San Francesco Basilica, gebyr til rejsegarantifonden.


Depositum på 3.500 kr. opkræves 2 - 5 dage efter tilmelding, din plads på rejsen er sikret, når dit depositum er indbetalt.


Et eksemplar af bogen ”Broder Theodor - Vejen til et liv som munk i Assisi” indgår i rejsens pris og udleveres på rejsen.


Gruppen flyver samlet med SAS fra København til Rom 20.april 2024 kl. 7:55 og tilbage til Danmark fra Rom med flyafgang 24. april 2024 kl. 14:35 og med ankomst i Københavns lufthavn kl. 17:10.


Det du selv skal sørge for:

- Pas

- Rejseforsikring

- Det blå EU-sygesikringskort

- 3 x frokost i Assisi

- Frokost på rejsedagene

- Lommepenge 


Har du lyst til at vide mere om denne unikke læserrejse, så kontakt gerne Mai-Britt Larsson på Tlf.

20780979 eller på e-mail til info@maibrittlarsson.com


Depositum betales ved tilmelding. Restbetaling sker 2 måneder før afrejsen, rejseinformation udsendes ca. 4 uger før afrejsen og flybillet tilsendes ca. 2 uger før afrejsen. Dagsprogrammet for dagene får du, når vi er ankommet til

Assisi.


Der tages forbehold for ændringer i programmet.

Rejsen er dækket i rejsegarantifonden via - Unitas rejser medlemsnummer 128


Aftenstemning på klostret hvor vi skal bo i baggrunden er borgen Rocca Maggiore

Klostret San Damiano - franciskaner brødre på vej til aftenmesse

Tilmelding sker her:

Du tilmelder dig Assisirejsen 20.-25. april 2024 herunder, og du gøres opmærksom på at din tilmelding til Assisirejsen er bindende. Når dit depositum på 3.500 kr er indbetalt er din plads på rejsen sikret.


Pris for enkeltværelse 13.345 kr. - Pris 12.695 for et delt dobbeltværelse kr pr. person.


 
 
 
 
 
 
 
 
Ja
 
 

Pax et Bonum  - Fred og Alt Godt. Smukke relieffer og fresker kan du finde på husmurene rundt om i byen