Assisi Mini Juleretræte 2022

 


5.- 9. December 2022

Mini retræte i Assisi & fejring af Jomfru Maria.


Udsolgt - Vil du med på decemberrejsen i 2023, kan du komme på opskrivningslisten. Send gerne en mail til info@maibrittlarsson.com


Assisirejsen er en pakkerejse og dækket i rejsegarantifonden.

Skulle Udenrigsministeriet fraråde rejser kort før afrejsedagen, får du dine penge retur.


Assisi i december er noget ganske særligt. At opleve byen i det bløde december lys og nyde den smukke solnedgang over dalen, det er ganske enkelt betagende. Du kan glæde dig til denne rejse hvor fuldmånen vil stå lysende over det hellige Subasio bjerg og Assisi by.


På denne retræte vil en del af programmet være at vi følger pulsen i byen. Der vil ske en del juleaktiviteter, julemesser, julekrybber, juletræstænding, gaderne er smukt pyntet med julebelysning, mv. - og så fejres Jomfru Maria (Jomfru Marias Festdag) i de dage vi er i Assisi.


Assisi er et knudepunkt for pilgrimme fra hele verden, og i gadebilledet vil du opleve munke og nonner. Allerede ved din ankomst til byen kan du fornemme Assisi's skønhed, stilhed og hjertevarme. Byen emmer af, og lever til fulde op til, Frans af Assisi's historiske citat Pax et Bonum - Fred og Alt Godt. Byen besøges hvert år af pilgrimme fra hele verden, og har en fantastisk spirituel atmosfære som bare må opleves.Har man først besøgt Assisi én gang, så har de fleste en længsel efter at komme tilbage.


Pilgrimsbyen er et kulturelt skatkammer, alt ligger i gå afstand, så vi går bogstavligt talt i Frans og Clara af Assisi's fodspor. Jeg vil tage dig med hen, til de steder hvor Frans af Assisi og hans kvindelige modpol nonnen Clara levede deres liv for mere end 800 år siden. På de guidede ture i Assisi vil du høre om det liv som Frans og Clara levede, da de begge opgav et liv i rigdom, for at leve for deres tro - i kyskhed, lydighed og fattigdom.


I Assisi by vil du opleve:

Basilica di San Francesco - Her besøger vi den øvre og nedre kirke, relikvierne og tomben hvor Frans af Assisi ligger begravet. Du vil møde den danske franciskaner munk broder Theodor som viser os rundt i den store Basilica di San Francesco. Broder Theodor vil med stor viden fortælle os om Frans af Assisi og om de smukke fresker som pryder væggene i Basilicaen. Dét besøg og Jomfru Maria højmessen kan du se frem til.


Santa Chaira Basilica - Her vil vi se det originale San Damiano kors, relikvier og krypten hvor Clara er stedt til hvile. Vi vil gå til Loudes (morgenmesse) hvor vi vil nyde Clarissernes smukke sang. Det er også et kærkomment sted at sidde blot at nyde stilheden og måske lægge en bøn i krukken, Efterfølgende vil Clarisserne bede for dig. Bønner udsendt fra Assisi, siges at være nogle af de mest kraftfulde bønner i verden.


De guidede ture i Assisi - I løbet af retrætedagene vil du opleve besøg på Assisi's mange helligsteder. Vil vi bl.a. besøge San Stefano kirken, San Rufino Kirken, Frans fødselsstald, Chiesa Nuova kirken som ligger i forbindelse med Frans barndomshjem - OG meget, meget mere.


San Damiano klostret - Vi skal på en lille pilgrimsvandring i den smukke natur, hvor vi går igennem en lille olivenlund til klostret San Damiano, hvor Clara boede i 41 år med sine Clarisser udenfor bymuren. Det var på San Damiano korset talte til Frans. En stemningsfuld vesper (aftenmesse) vi du også opleve her i klosterkirken.


Egen tid & retræte tid - Retræte betyder tilbagetrækning, og det er lige dét som vi gør på mine Assisi Retræter. Assisi byder altid på ”uventede” oplevelser. Assisi er en indre og ydre rejse og en oplevelse for krop og sjæl. På retræten er der indlagt egen tid til fordybelse, så du kan have en stillestund på et af helligstederne. Eller, at du måske bare har lyst til at sidde og nyde livets gang på Piazza del Comune. Assisi sørger helt automatisk for, at du hele tiden har sjælen med og at du vil rejse beriget hjem.


OBS - Du skal være selvhjulpen og godt til bens på rejsen.


Praktiske oplysninger:

Vi skal bo hos de gæstfri nonner på et kloster som ligger midt i hjertet af Assisi. Klostret har sin egen lille kirke og du er velkommen til at søge stilhed i kirkerummet hvis du følger for det.


Hvad koster det og hvad er med i pakkerejsen: Enkeltværelse 7.995 kr. og 7.695 kr. pr. person for delt dobbeltværelse hvis I er et par eller to venner som gerne vil dele værelse. Alle værelser har eget toilet og bad.


Prisen dækker:Rejsefører Mai-Britt Larsson, dagsprogram, 4 overnatninger på kloster, fyldig morgenmad, aftensmad med vand & vin, flybillet med SAS indtjekket kuffert, kørsel i Italien, byskat, gebyr til rejsegarantifonden. Gruppen flyver samlet med med SAS fra København 5. december 2022 kl. 8 05 og fra Rom 9. december 2022, kl. 11.25.


Depositum på 3.000 kr. opkræves af min rejseagent Unitas Rejser 2-5 dage efter din tilmelding. Din plads på rejsen er sikret når dit depositum er indbetalt. Rest betaling sker 2 måneder før afrejsen, rejseinformation og flybillet udsendes ca. 2 uger før afrejsen.


Det som du selv skal sørge for; Gyldigt pas, blåt EU sygesikringskort, rejseforsikring, frokost og lommepenge – samt Covid19 pas og EU dplf smittopsporingsformular hvis det kræves på afrejse tidspunktet.


Har du lyst til at vide mere om denne unikke retræte, så kontakt gerne Mai-Britt Larsson på Tlf. 20780979 eller på e-mail til info@maibrittlarsson.com

Der tages forbehold for ændringer i programmet.Rejsen er dækket i rejsegarantifonden – via Unitas rejser medlemsnummer 128.


Social ansvarlighed:Assisi Retræte Rejser afregner moms, skat, gebyr til Rejsegararantifonden - og flyver med SAS som yder CO2 kompensation for sine flyvninger. Alle betalinger foregår elektronisk både i Danmark og i Italien. 

© Mai-Britt Larsson er rettighedshaver, det er ikke tilladt at kopiere tekst og foto.

Du tilmelder dig Assisirejsen december 2022 herunder og du gøres opmærksom på at din tilmelding til Assisirejsen er bindende. Din plads på rejsen er sikret når du har indbetalt dit depositum. 

Pris for enkeltværelse 7.995 kr.

Pris for dobbeltværelse 7.695 kr. pr person. 

 
 
 
 
 
 
 
Ja