Assisi Retræte & Vandring oktober 2021


 

OBS Rejsen er udsolgt.

Vil du med til Assisi i 2022 kan du komme på opskrivningsliste.


Assisi 

19.-26. Oktober 2021


Pilgrimsrejse med Elizabeth Knox-Seith & Mai-Britt Larsson


Assisirejsen er en pakkerejse og dækket i rejsegarantifonden.

Skulle Udenrigsministeriet fraråde rejser kort før afrejsedagen, får du dine penge retur.


Retræte i Assisi & dagsvandring på Frans' Fredsrute


Vil du med på en unik retræte og bo på kloster i hjertet af Assisi?


Pilgrimspræst Elizabeth Knox-Seith & Mai-Britt Larsson

Vi glæder os begge til at tage dig med på denne rejse, hvor fuldmånen vil stå lysende over det hellige Subasio bjerg og Assisi by. Vores fælles glæde ved pilgrimslivet, tro, vandring, Assisi og Frans af Assisi, vil vi dele med dig. Du vil få det ypperste fra to passionerede pilgrimskvinder.


Elizabeth Knox-Seith vil som pilgrimspræst holde andagter både på klostret og på vores vandringer. Elizabeth er forfatter til bogen ”Den bevægelige spiritualitet - Pilgrimsvandring som opdagelsesrejse", hvorfra hun bl.a. vil fortælle om Frans af Assisi, sine pilgrimsvandringer, og sit virke som pilgrimspræst.


Mai-Britt Larsson vil som passioneret rejsefører tage os med på sporet af Clara & Frans af Assisi, og vandringen på Frans' Fredsrute. Mai-Britt vil fortælle om den betydning, som Assisi har haft for hende på den spirituelle udviklingsvej og - at blive trukket længere ind i troens og bønnens verden.


Både Elizabeth og Mai-Britt vil i ugens løb stå til rådighed for personlige samtaler.


Assisi er et knudepunkt for pilgrimme fra hele verden, og i gadebilledet vil du opleve munke og nonner. Allerede ved din ankomst til byen kan du fornemme Assisi's skønhed, stilhed og hjertevarme. Byen emmer af, og lever til fulde op til, Frans af Assisi's historiske citat Pax et Bonum - Fred og Alt Godt. Byen besøges hvert år af pilgrimme fra hele verden, og har en fantastisk spirituel atmosfære som bare må opleves.Har man først besøgt Assisi én gang, så har de fleste en længsel efter at komme tilbage.


Pilgrimsbyen er et kulturelt skatkammer, alt ligger i gå afstand, så vi går bogstavligt talt i Frans og Clara af Assisi's fodspor. Vi vil tage dig med hen, til de steder hvor Frans af Assisi og hans kvindelige modpol nonnen Clara levede deres liv for mere end 800 år siden. På de guidede ture i Assisi, vil du høre om det liv som Frans og Clara levede, da de begge opgav et liv i rigdom, for at leve for deres tro - i kyskhed, lydighed og fattigdom.


I Assisi by vil du opleve:

Basilica di San Francesco - Her oplever vi den øvre og nedre kirke, relikvierne, og tomben hvor Frans af Assisi ligger begravet. Du vil møde den danske franciskaner munk broder Theodor som viser os rundt i den store Basilica di San Francesco. Broder Theodor vil med stor viden fortælle os om Frans af Assisi, og om de smukke fresker som pryder væggene i Basilicaen. Det besøg og søndagens højmesse kan du se frem til.


Santa Chaira Basilica - Her vil vi se det originale San Damiano kors, relikvier og krypten hvor Clara er stedt til hvile. Vi vil gå til Loudes (morgenmesse) hvor vi vil nyde Clarissernes smukke sang. Det er et kærkomment sted at sidde og nyde stilheden og måske lægge en bøn i krukken, så vil Clarisserne bede for dig. Bønner udsendt fra Assisi siges at være nogle af de mest kraftfulde bønner i verden.


De guidede ture i Assisi - I løbet af retræteugen vil du opleve besøg på Assisi's mange helligsteder. Vil vi bl.a. besøge San Stefano kirken, San Rufino Kirken, Frans fødselsstald, Chiesa Nuova kirken som ligger i forbindelse med Frans barndomshjem - OG meget, meget mere. Vi har ekstra i ærmet, og følger gerne pulsen i byen. Ofte dukker der en koncert op i en kirke, eller en event op på Piazza del Comune.


Uden for Assisi bymur vil du opleve:

San Damiano klostret - Vi skal på en pilgrimsvandring i den smukke natur, hvor vi går igennem en lille olivenlund til klostret San Damiano, hvor Clara boede i 41 år med sine Clarisser udenfor bymuren. Det var på San Damiano korset talte til Frans. En stemningsfuld vesper (aftenmesse) hos franciskaner brødrene vi du opleve her i klosterkirken.


Basilica Santa Maria degli Angeli - Den store Basilica vil vi besøge, og se den lille Porziuncola kirke som er franciskanernes helligdom. Det var her Clara sluttede sig til Frans og hans første brødre og stedet hvor Frans udåndede i 1226.


Vandring på Frans Fredsrute - På vandredagen køres vi nord på til Valfabricca når vi har spist morgenmad. Vandringen er på 14 km, og vi vil gå ”hjem” til Assisi. At vandre er meditativt, og en god måde at få klaring på gamle tanker og nye visioner. Glæd dig til at vandre i den smukke natur. Undervejs vil du passer en stenvarde hvor du kan lægge et brev eller have en stillestund.


Glæd dig til synet når du i horisonten skimter Assisi's borg Rocca Magiore, og San Francesco Basilica. Så er der bare få km til du træder ind i Assisi gennem byporten Porta San Giacomo. Det kan du se frem til for det er noget ganske særlig at ankomme til fods til Assisi. Vandringen er let til moderat og tager 4-5 timer alt efter dit tempo. Til vandringen får du et vandrekort, frokostpakke udleveret. Vandredagen er frivillig, hvis du ikke ønsker at vandre, så holder du bare en fridag i Assisi.


Egen tid - Assisi byder altid på ”uventede” oplevelser.  Assisi er en indre og ydre rejse, en oplevelse for krop og sjæl. På retræten er der indlagt egen tid til fordybelse, så du kan have en stillestund på et af helligstederne. Eller, at du måske bare har lyst til at sidde på Minerva Templets trappe, og læne dig op ad fortidens søjler, og nyde livets gang på Piazza del Comune.


Assisi sørger helt automatisk for, at du hele tiden har sjælen med, og at du vil rejse beriget hjem.


Praktiske oplysninger:

Vi skal bo hos de gæstfri nonner på et kloster som ligger midt i hjertet af Assisi. Klostret har sin egen lille kirke, og du er velkommen til i løbet af dagen at søge stilhed i kirkerummet.


Hvad koster det og hvad er med i pakkerejsen:

Pris:13.645 kr. for enkeltværelse / 13.045 kr. pr. person for delt dobbeltværelse hvis I er et par, eller to venner som gerne vil dele værelse.Alle værelser har eget toilet og bad. Prisen dækker:2 rejsefører, ugeprogram, ophold på kloster, ½ pension, kørsel i Italien.


Gruppen flyver samlet med med SAS fra København 19. oktober 2021 kl. 11.10 og fra Rom 26.oktober 2021 kl. 14.35.


Pladsreservering og har du lyst til at vide mere om denne unikke retræte, så kontakt gerne Mai-Britt Larsson på Tlf. 20780979 eller på e-mail til info@maibrittlarsson.com


Rest betaling sker 2 måneder før afrejsen, rejseinformation og flybillet udsendes ca.6 uger før afrejsen. Dagsprogrammet for ugen får du, når vi er ankommet til Assisi.


Det som du selv skal sørge for: Gyldigt pas, EU covid19 pas, blåt EU sygesikringskort, rejseforsikring, frokost og lommepenge.

Der tages forbehold for ændringer i programmet.


Rejsen er dækket i rejsegarantifonden via - Unitas rejser medlemsnummer 128.


Social ansvarlighed:Assisi Retræte Rejser afregner moms, skat, gebyr til Rejsegararantifonden - og flyver med SAS som yder CO2 kompensation for sine flyvninger. Alle betalinger foregår elektronisk både i Danmark og i Italien.


© Mai-Britt Larsson er rettighedshaver, det er ikke tilladt at kopiere tekst og foto.