Assisi Retræte & Vandring 2019

 

 

 

 

 Vil du med på spirituel Assisi retræte 8. - 15. 2020?

Det nye program er klar.

Jeg rejser med mindre antal deltagere på mine Assisi retræter, derfor bliver de hurtigt udsolgt

Send gerne en besked til mig, via kontaktboksen.


******


Udsolgt


19. - 26. September 2019

Retræte i Assisi & dagsvandring på Frans Fredsrute


Vil du med på en unik retræte og bo på kloster i hjertet af Assisi?

 

Drømmer du om at besøge Assisi og gå i Frans og Clara af Assisi's fodspor?

Så er denne retræte måske lige noget for dig.

 

På retræten går vi i Frans og Clara af Assisi's fodspor, og er på en dagsvandring på Frans Fredsrute

 

Assisi er et knudepunkt for pilgrimme fra hele verden, og i gadebilledet vil du opleve munke og nonner. Allerede ved din ankomst til byen kan du fornemme Assisi`s skønhed, stilhed og hjertevarme. Byen emmer af, og lever til fulde op til, Frans af Assisi`s historiske citat Pax et Bonum - Fred og Alt Godt.

 

Assisi er en smuk middelalderby, og har en fantastisk spirituel atmosfære som bare må opleves. Har man først besøgt Assisi én gang, så har de fleste en længsel efter at komme tilbage.

 

Jeg vil tage dig med hen, til de steder hvor Frans af Assisi og hans kvindelige modpol nonnen Clara levede deres liv for mere end 800 år siden. På de guidede ture i Assisi, vil du høre om det liv som Frans og Clara levede, da de begge opgav et liv i rigdom, for at leve for deres tro - i kyskhed, lydighed og fattigdom.

 

I Assisi by vil du opleve:

Et kulturelt skatkammer, alt ligger i gå afstand, så vi går bogstavligt talt i Frans og Clara af Assisi's fodspor.

 

I den store Basilica di San Francesco, oplever vi den øvre og nedre kirke, relikvierne, og tomben hvor Frans af Assisi ligger begravet. Her vil du møde den danske munk Broder Theodor som viser os rundt i den store Basilica di San Francesco. Broder Theodor vil med stor viden fortælle os om Frans af Assisi, og om de smukke fresker i Basilicaen.

 

Vi går til Santa Chaira Basilica hvor vi vil se det originale San Damiano kors, relikvier og krypten hvor Clara er stedt til hvile. Vi vil gå til Loudes (morgenmesse) hvor vi vil nyde Clarissernes smukke sang. Kirken er et kærkomment sted, at nyde stilheden, og måske lægge en bøn i krukken så vil Clarisserne bede for dig. Bønner udsendt fra Assisi, siges at være nogle af de mest kraftfulde bønner i verden.

 

I løbet af retræte ugen vil du opleve mange af Assisi kirker og helligsteder, OG meget, meget mere. Jeg har altid noget ekstra i ærmet, og følger gerne pulsen i byen. Ofte dukker der en koncert op i en kirke, eller en event op på Piazza del Comune.

 

Uden for Assisi bymur vil du opleve:

 

Vi skal på en kort pilgrimsvandring i den smukke natur, hvor vi går igennem en lille olivenlund til San Damiano Klostret hvor Clara boede i 41 år med sine Clarisser udenfor bymuren. Det var på San Damiano korset talte til Frans.

 

Vi vil besøge Basilica Santa Maria degli Angeli, og se den lille Porziuncola kirke, som er franciskanernes helligdom. Det var her Clara sluttede sig til Frans og hans brødre.

 

Vandredagen på Frans Fredsrute 

Vandredagen er frivillig, hvis du ikke ønsker at vandre, så holder du bare en fridag i Assisi.

 

Vores dagsvandring på Frans Fredsrute vil ligge hen mod slutning af retræte ugen. På vandredagen køres vi nord på til Valfabbrica når vi har spist morgenmad. Vandringen er på 16 km, og vi vil vandre ”hjem” til Assisi.  At vandre er meditativt, og en god måde at få klaring på gamle tanker og nye visioner. Glæd dig til at vandre i den smukke natur. Undervejs til der være en stenvarde, hvor du kan lægge dit visitkort, et brev, eller måske sommerfugle vil følge dig på din vandring. Glæd dig til synet når du i horisonten skimter Assisi's Borg Rocca Maggiore, og San Francesco Basilica. Så er der bare få km til du træder ind i Assisi gennem byporten Porta San Giacomo. Det kan du se frem til for det er noget ganske særligt at ankomme til fods til Assisi. Vandringen er let til moderat og tager 4-5 timer alt efter dit tempo. Til vandringen får du et vandrekort, frokostpakke og vand udleveret.

 

I Assisi ligger der altid ”uventede” oplevelser. Assisi er en indre og ydre rejse, en oplevelse for krop og sjæl. Er du en kreativ sjæl, så tag farver og skitseblok med. På retræten er der indlagt egen tid til fordybelse, så du kan have en stillestund på et af helligstederne. Eller, at du måske bare har lyst til at sidde på Minerva Templets trappe, og læne dig op ad fortidens søjler, og nyde livets gang på Piazza del Comune.

 

Assisi sørger helt automatisk for, at du hele tiden har sjælen med, og du vil rejse beriget hjem.

 

Praktiske oplysninger:

Vi skal bo hos de gæstfri nonner på et kloster som ligger midt i hjertet af Assisi. Klostret har sin egen lille kirke, og du er velkommen til i løbet af dagen at søge stilhed i kirkerummet.


Pris med fly: 11 650 kr., for enkeltværelse / 10 850 kr. pr. person for delt dobbeltværelse hvis I er et par, eller to venner som gerne vil dele værelse. Alle værelser har eget toilet og bad.

 

Prisen dækker: Fly, al transport i Italien, ophold på kloster, ½ pension og til aftensmaden er vin inkluderet.

 

Det som du selv skal sørge for: rejseforsikring, 4xfrokost i Assisi, lommepenge, gyldigt pas og det blå EU Sygesikringskort.

 

Tilmelding til rejsen sker ved at du kontakter Mai-Britt for tilmelding, derefter sker indbetaling af depositum på kr. 3.000 til mobilepay 20 78 09 79 / Jyske Bank konto nr: 5050 1455344 mrk. Dit navn & mrk. Assisi/September 2019.

 

Har du lyst til at vide mere om denne unikke retræte, så kontakt gerne Mai-Britt Larsson på Tlf. 20780979 – eller via www.maibrittlarsson.com


Der tages forbehold for ændringer i programmet.


Rejsen er dækket af rejsegarantifonden.


Teknisk rejsearrangør er Unitas Rejser A/S, medlemsnummer i Rejsegarantifonden 128.


© Mai-Britt Larsson er rettighedshaver, det er ikke tilladt at kopiere tekst og foto.